Bankayı çökertip keyfime bakacaktım

Bankayı çökertip keyfime bakacaktım

Sanal korsan Çağatay Evyapan, paraları bakın nerede saklıyormuş?

 

Sanal korsan Çağatay Evyapan’ın suçtan elde ettiği paralarını "E-Gold" ve "Webmone" adlı sanal döviz birimlerinde sakladığı öne sürülürken, villada ele geçen bilgisayarların şifreleri tek tek kırıldı. Bir ay süreceği değerlendirilen inceleme sonunda Evyapan'ın "Danmart.ws" sitesindeki tüm müşterileri tespit edilecek.

Dünyanın önde gelen sahte ATM/BTM düzenekleri ile post cihazlarını imal eden "ChaO" nickli sanal dolandırıcı Çağatay Evyapan’ın milyon dolarlarını "EGold" ve "Webmone" adlı sanal banka hesaplarında sakladığı ileri sürüldü. Beş aylık takip sonunda Evyapan’ı sahte ATM kart koplayıcıları üretimine çevirdiği Tuzla’daki lüks villada yakalayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, internet merkezli finans kuruluşlarında "kara para" incelemesi başlattı.

Evyapan’ın İstanbul’daki bankalarda hesabına rastlanılmadı. Evyapan’ın sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş hazneleri, pos cihazları pazarlaması ile "komisyonculuktan" elde ettiği paraları "sanal döviz" birimleri aracılığı ile sakladığı üzerinde duruluyor.

DEPREMİ İZLEYECEKTİM

CIA ve FBI’ya olan öfkesi nedeniyle Bank Of Amerika’yı çökertmek için plan yaptığı sırada yakalanan Evyapan’ın polisteki sorgusunda, "Bin tane ‘skimmer’ (sahte ATM cihazı) imal edip Amerika’daki kart dolandırıcılarına ücretsiz olarak gönderecektim. Beni 6 ay geç yakalasaydınız Bank Of America’da finans depremi yaşanacaktı, büyük zarara uğrayacaktı. Kendimi zorlasaydım Amerikan bankasının işini üç ay içinde de bitirirdim. Bankada yaşanacak depremi keyifle izleyecektim” diye konuştu. Susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Evyapan'ın sorgusunda, "Bu işi salt para için değil, sanal dünyada iz bırakmak için yaptım" demesi dikkat çekti. "Yer altı" kredi kartı borsasında "Danmarket.ws" adlı kanalın yöneticiliğini yapan Evyapan, dünyadaki hacker ve kredi kartı dolandırıcıları arasında çok güvenilir bir isim olarak görülmesini ise, "İşimi iyi yaptığım için bana güveniliyordu" dedi.

MÜŞTERİYE GÖRE FİYAT

Evyapan’ın çeşitli ülkelere pazarlamak istediği post cihazlarının yazılımını "manipüle" ederek (değiştirerek) ele geçirdiği kredi kartı bilgilerini istediği yere yönlendirdiği belirlendi. Kart bilgileri satışından da yüklü miktarda para kazandığı tahmin ediliyor. Sahte ATM/BTM kart kopyalayıcılarını 3 ile 10 bin dolar arasında sattığını itiraf eden Evyapan, "Siparişe ve müşteriye göre fiyat belirliyordum" dedi. Evyapan’ın şu ana kadar hangi ülkelere ne kadar sahte düzenek gönderdiği henüz tespit edilemedi.

OPERASYON BEKLENİYOR

Polisin kendisini nasıl yakaladığını çok merak eden ve sorgusunda sık sık, "Beni nasıl yakaladınız?" diye soran Evyapan’ın kiraladığı villasındaki tüm bilgisayarların şifreleri tek tek kırıldı. Bir ay süreceği değerlendirilen inceleme sonunda Evyapan’ın "Danmart.ws" sitesindeki tüm müşterilerinin tespit edileceği vurgulandı. İnceleme bittiğinde birçok ülkede sanal dolandırıcılara dönük büyük operasyon başlatılacak.

OLTAYA GELDİLER

Sanal dedektiflerin gerçek kimliğini aylar sonra tespit ettikleri Evyapan’ı yakalamak için sanal dünyada "dolandırıcı" rolünde iz sürdüğü belirlendi. Dolandırıcı gibi davranarak Evyapan’ın arkadaşları ile çeşitli "forumlarda" temas kuran sanal dedektifler, "Bu ChaO denen adam kendini bir numara sanıyor. Ben ondan daha iyiyim. O da kimmiş" diyerek olta attı. ChaO’yu tanıyan diğer dolandırıcılar da onu savununca, Evyapan’nın İstanbul’da olduğu anlaşıldı. Elemanı Engin S’nin kurulan tuzağa düşmesi Tuzla’daki ATM fabrikasyonunun deşifre olmasını sağladı. Bilişim Şubesi ve Sistemleri Şubesi, 5 ay boyunca Bankalar Arası Kart Merkezi ile ABD ve Avrupa’daki bilişim polisleri ile irtibata geçti. Diğer ülke polislerine, "ChaO nickli dolandırıcı var, bunun ülkenize verdiği bir zarar var mı?" diye soruldu. FBI, gönderdiği yanıtta, "Çeşitli bankalar skimmer cihazları nedeniyle mağdur oldu" cevabını gönderdi.

EVYAPAN’IN SÖZ DÜELLOSU

Evyapan'ın gerçek kimliği tespit edilmeden önce "ChaO" nicki ile kendisi aleyhinde bir haber portalına açıklama yapan bir kredi kartı dolandırıcısıyla söz düellosuna girdiği ortaya çıktı. İstanbul polisi Şubat aynda "Cryttos" nickli Sadun Ö'yü bankamatik dolandırıcılığından yakaladı. Operasyonda "Kier" nickli kredi kartı dolandırıcısı firar etti. Kier, Mart ayında bir haber portalında ChaO nickli Evyapan hakkında atıp tuttu. Evyapan da ChaO rumuzu ile bir açıklama yaparak, "Bu Kier ve Cryttos vb. çoluk çocuk. Bu dünyada kuralları biz koyarız. CIA ve FBI ile birimler de aramıza sızmaya çalışır. Biz onları hemen tespit ederiz ve özel ekiplerimiz de onları aramızdan atar" dedi.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ