ÖCALAN'IN DERS KİTAPLARINA GİRMESİNE TEPKİ

ÖCALAN'IN DERS KİTAPLARINA GİRMESİNE TEPKİ


Haber: Öcalan'ın Ders Kitaplarına Girmesine Tepki
Resmi büyütmek için tıklayın
 

Türk Eğitim-sen, İlköğretim 8. Sınıflarda Tarih Dersi Kitaplarında Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'ın da Yer Almasını Eleştirdi.

 

Türk Eğitim-Sen, ilköğretim 8. sınıflarda tarih dersi kitaplarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da yer almasını eleştirdi. Sendika, bölücübaşının ders kitaplarına girmesinin örgütün propagandasının yapılmasını sağladığını, bu yüzden uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, PKK terör örgütü elebaşı Öcalan'ın, tarih derslerinde müfredat değişikliği nedeniyle kitaplar gir mesine tepki gösterdi. Koncuk, ilköğretim müfredatlarının yenilenmesi projesi kapsamında değiştirilen 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında bebek katili, terörist başı Öcalan'ın yakalanmasının anlatılmasının eğitim camiasını şoke ettiğini bildirdi. Türkiye'de büyük katliamların sorumlusu olan, gözünü kırpmadan kundaktaki bebekleri öldüren, terör belasını başımıza saran bir teröristin adının nasıl olursa olsun, ne şekilde anlatılırsa anlatılsın ders kitabında geçmesi Türk milletinin onurunu zedelediğini ileri süren Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada şunlara değindi:

"8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, terörist başının adı '1990'lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye'de saklanan bölücü örgüt başının 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesidir.' şeklinde yer almıştır. Bu ifade bile terör örgütünün propagandasının yapılmasına vesile olacaktır. Türk Milleti terörden dolayı büyük acılar yaşadı. Bugün hala şehitlerimizin, masum vatandaşlarımızın ardından gözyaşı döküyoruz. Türk bayrağına sarılı tabutlar hepimizin yüreğini dağlıyor."

Türkiye'nin dünyaya bile PKK terörünü yeni yeni kabul ettirdiğini belirten Koncuk, böyle bir ortamda terörist başının olumlu ya da olumsuz ders kitabında yer almasının PKK konusunda geri adım attığımızın göstergesi olacağına işaret etti. "Buna asla göz yumulamaz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir hataya nasıl düştüğünü anlayabilmek mümkün değildir. Bakanlığın ders kitabında, milletimize büyük acılar yaşatan bir teröristin yakalanışını ilköğretim çağındaki çocuklara anlatması büyük bir skandaldır." diyen Koncuk, Öcalan'ın tarih kitaplarında yer almasının hangi pedagojik amaca hizmet ettiğini, kimlerin karar verdiğini, Türklerin 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdüğünü iddia eden orhan pamukun tarih kitaplarına neden alındığını, Talim Terbiye Kurulu'nun ders kitaplarında neden üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini sordu. Koncuk, şehitlerimizin ve Türk vatandaşlarının bu hatayı asla affetmeyeceğini bildirdi.

(CİHAN)


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ