"Süreç siyasi çekişmelere malzeme edilmemeli"

"Süreç siyasi çekişmelere malzeme edilmemeli"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ulusal program için kendisine randevu vermeyen CHP ve MHP'yi eleştirdi, "AB süreci iç siyasi çekişmelere malzeme edilmemesi gereken bir süreç" dedi.


9 Eylül 2008 14:37


Ankara'daki 'AB ile Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi' konferansının açılışında konuşan Babacan yerel seçimlere işaret ederek, "Ümit ediyorum ki, AB reformları bu seçim atmosferine feda edilmez. Ümit ediyorum ki, muhalefet partilerimiz de Türk insanının çıkarına olan, halkımızın bizzat istifade edeceği bu reformları desteklesin, en azından içinde ne var ne yok anlamaya çalışsın" dedi.

"Postayla gönderdik, iadeli taahhütlü"


Türkiye'nin AB üyeliğini devlet politikası olarak kendisine hedef seçtiğini anımsatan Babacan, "AB süreci iç siyasi çekişmelere malzeme edilmemesi gereken bir süreç" diye konuştu.

Reformların tek tek içeriğiyle ilgili tartışmaların yapılabileceğini ifade eden Babacan, "Diğer siyasi partilerle beraber Türkiye için en iyisi nedir bulmaya çalışacağız. Yaklaşımımız aslında uzlaşı yaklaşımıdır, mutabakat arayışıdır. Diyalogdan kaçınmanın modern demokrasi anlayışında yeri yoktur. Biz her ne kadar iki siyasi parti lideri görüşmek istemese de, birisine postayla gönderdik, iadeli taahhütlü, bize görüşlerinizi bildirin dedik" dedi.

Babacan, gelecek 2-3 hafta içinde tüm yorumları beklediklerini belirterek, 7 Ekim'e kadar bu işi olgunlaştırmak, geniş bir mutabakat oluşturduktan sonra Türkiye'nin 2008 Ulusal Programı'nı resmileştirmek istediklerini kaydetti.

Babacan, Türkiye'nin Kopenhag siyasi kriterlerini yeterince karşılayıp müzakerelere başlamasının ardından, "Türkiye, Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirdi. Yapacağımız bu kadardır" şeklindeki yaklaşımın doğru olmadığını söyledi.

Ulusal Program'ın hazırlanış sürecine de değinen Babacan, tüm kamu kuruluşlarının içinde olduğu yoğun bir çalışmayla gelecek dört yılın yol haritasının hazırlandığını söyledi


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ