Çapraz için 301 izni yok

 
Çapraz için 301 izni yok
Çapraz'a açılan 301 soruşturmasına Adalet Bakanlığı izin vermedi. Çapraz’a 2 ay içerisinde üst üste açılan 5 soruşturmadan 3’ü takipsizlikle sonuçlandı.
04 Eylül 2008 / 16:50

Nihat Fırat'ın Özel Haberi:

Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz hakkında 2 ay içerisinde başlatılan 5 soruşturmadan 3'ü takipsizlikle sonuçlanırken diğer 2'si Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Çapraz hakkında; "Türkiye Cumhuriyeti askeri teşkilatını alanen aşağılama", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "örgüt propagandası yapmak" gerekçeleriyle Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 ayrı soruşturma başlatılmıştı.

Adalet Bakanlığı'ndan 301 izni gelmedi

Konu ile ilgili bilgi veren Yüksekova Haber Geel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz şunları söyledi: “İnternet sitemizde yayınlanan, “Kürt illerinin asıl isimleri”, “Dağlıca komutanı görevden alındı (ses kaydı)”, “Aktütün baskını görüntüleri”, “Dağlıca görüntüleri” haberleri ve “Kürtler Newroz Ateşi” başlıklı makalemle ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda ayrı ayrı soruşturmalar başlatılmıştı. Başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığnda ayrı ayrı ifade vermiştim. Bu soruşturmalar arasında “301” de bulunuyordu. 5 soruşturmadan aralarında 301'in de bulunduğu 3'ü takipsizlikle sonuçlandı. 301 soruşturması Adalet Bakanlığı izin vermediği için takipsizlikle sonuçlanmış.”dedi.

Aynı sonuçları bekliyorum

Söz konusu suçlamaları başından beri kabul etmediğini belirten Çapraz, adaletin tecelli edeceğine inandığını ifade ederek diğer soruşturmalardan da aynı sonucu beklediğini söyledi. yüksekova haber


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ