ABD’de diplomatik atak

ABD’de diplomatik atak

ABD’de bulunan Gül ile Babacan 1 haftada yaklaşık 80 görüşme yapacak. Böylece pazar gününe kadar iki lider günde ortalama 10-11 ülke temsilcisi ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 63. dönem BM Genel Kurulu için gittikleri New York’ta rekor sayıda görüşmeye de imza atıyor. 1 hafta içinde yaklaşık 80 görüşme yapacak olan Gül ve Babacan, günde ortalama 10-11 devlet lideri ya da temsilcisi ile bir araya gelerek yoğun bir diplomasi trafiği yaşıyorlar.

Cumhurbaşkanı Gül, BM ülkelerinin temsilcileriyle uluslararası gelişmeleri ele alacak, aynca Türkiye’nin 2009-2010 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına verdiği önemi vurgulayarak, üyelik için destek talebini bir kez daha en üst düzeyde ifade edecek.

Bu arada Abdullah Gül, Genel Kurul’un yeni başkanı Miguel D’Escoto Brockmann ile görüştü. Gül ile D’Escoto arasındaki görüşme, D’Escoto’nun BM’deki ofisinde basına kapalı yapıldı. Gül, daha sonra İKÖ Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile bir araya geldi.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ