Hangi seref ve haysiyet

Hangi seref ve haysiyet

Baykal ve Kılıçdaroğlu’na TV’ye çıkıp ‘Şerefsiz müfteriyim’ demelerini öneren Erdoğan’a CHP’nin yanıtı ağır oldu: Dengir Fırat’ın yalancılığını kanıtlarsak siz aynı şeyi yapacak mısınız? Akman’ı korumak hangi şeref ve haysiyet anlayışına uyuyor?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’daki Deniz Feneri davasında en yüksek cezayı alan Mehmet Gürhan’ın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a noter aracılığıyla vekalet verdiğini belirterek “Bu vekaletname Mehmet Gürhan’ın aslında bir piyon olduğunu, tüm yetkilerin ve sorumluluğun Zekeriya Karaman’da olduğunu açıkça gösteriyor” dedi.

YOLSUZLARIN HAMİSİ BAŞBAKAN

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Kağıthane İlçe Kongresinde kendilerine yönelik “Çık televizyona şerefsiz bir müfteriyim de” sözlerine de sert yanıt verdi: “Dengir Mir Mehmet Fırat’ın iftira attığını sizin imzanızla kanıtlarsam, Fırat’ı partideki görevinden alacak mısınız? İftiracılığı kanıtlanırsa ‘Ben şerefsiz bir müfteriyim’ diye açıklama yapmasını isteyecek misiniz?” Fırat’la bütün TV kanalları önünde bir araya gelmeye hazır olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, belgeleriyle Fırat’ın iftira attığını kanıtlayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın 3Y’den bahsettiğini hatırlatarak “Yolsuzlukla mücadele edeyim derken, AKP ve Sayın Başbakan bugün yolsuzluk yapanların en büyük hamisi durumuna gelmiş durumda” dedi. Zahid Akman’ın RTÜK’ün başında ve Başbakan Erdoğan’ın koruması altında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan’a sormak isterim: Almanya’daki dolandırıcılık davasının Türkiye ayağını oluşturan kişilerden birisi olarak adı defalarca geçen bir kişiyi, RTÜK Başkanı olarak görmeyi nasıl içinize sindiriyorsunuz? Bu davranışınızı hangi “şeref ve haysiyet’ anlayışınıza oturtuyorsunuz?” diye konuştu.

Erdoğan’ın SPK Başkanı Turan Erol’u da görevinde tuttuğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Erol’u hangi şeref ve haysiyet anlayışı ile yerinde tutuyorsunuz? Şayet yolsuzluklarla mücadele programınız bu anlayış ile hazırlanmışsa onun adı “yolsuzlukla mücadele’ değil, ‘yolsuzluklara yataklık yapma’dır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı vergi kaçakçılarının, hayali ihracatçıların, kara paracıların hamisi olamaz” dedi.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ