İspatlayın istifa edeyim

İspatlayın istifa edeyim

 Almanya’daki Deniz Feneri davasında adı geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman NTV canlı yayınında hakkındaki suçlamalara yanıt verdi. Vatan gazetesinin Akman ve Karaman’ın Ankara’daki Armada alışveriş merkezinin hisselerine sahip olduğu haberine ilişkin de konuşan Başkan, “Hodri meydan, bu haberleri yapanları TV’de belgeleriyle hesaplaşmaya çağırıyorum” dedi. Akman şunları söyledi:

  • İSTİFA ETMEYECEĞİM: İddialar karşısında onurlu her insanın yaptığı gibi en doğru yanıt görevde kalmak olur. İstifa etmemi gerektirecek en ufak bir şey yok. İddialarla ilgili 11 tekzip kararı var. Neyle suçlandığımı net olarak bilsem çekilirim ama bana yapılan onursuzca bir saldırı var.

  • TOPTAN VE BAHÇELİ BENLE KONUŞSAYDI: Meclis Başkanımız ‘Kenara çekilse iddiaları yanıtlasa’ diye düşünmüş olabilirler, saygıyla karşılarım. Sayın Toptan ve Sayın Bahçeli benimle konuşsalar daha iyi olurdu.

  • HİSSE DEVRİ ZAMAN ALDI: 50 yaşındayım, 25 yaşından itibaren ticari faaliyetim vardı. RTÜK üyeliği ve başkanlığım söz konusu olunca ticari şirketlerden ayrılmam gerekti. 2005 yılında seçildiğimden sonra herhangi bir kararda ya da bir ticari faaliyette imzamı görsünler, gereğini yaparım. Hisse devrini yapabilecek kişileri bulmam zaman aldı.

  • KARAMAN’LA İLİŞKİM YOK: Benim ne bir TV patronuyla ne bir başka kişiyle ticari faaliyetim yok. İki ortaklığım var. İkisi de yatırım ortaklığıdır. Bir gayrımenkul alınmıştır. Gayrımenkul adına şirket faaliyeti vardır. Limited şirkettir.

  • UTANMAZ MANŞETLER: “Zahid Akman ticari faaliyetleri gizledi, yalan söyledi” diye utanmadan bunu gazete manşetlerine çekenlere sözüm var. Ben bütün ticari faaliyetlerden çekildim. Benim yalan söylediğimi iddia edenler bir belge çıkarsınlar ben ayrılırım.

  • DAVA AÇACAĞIM: Bu iddiaları ortaya atanlarla ilgili dava açacağız. Kılıçdaroğlu’na 6 tekzip kararı var. Hürriyet ile ilgili son bir haftada 2 tekzip kararı var. Bunlar yayınlanmıyor. Medya terörü estiriliyor.

  • HODRİ MEYDAN: Kılıçdaroğlu’na, Zafer Mutlu’ya, Ertuğrul Özkök’e ve Sedat Ergin’e sesleniyorum. Beni suçlayacak nitelikli belgeniz varsa hodri meydan diyorum. Yüreğiniz yetiyorsa istediğiniz TV kanalında bu iddialar için karşı karşıya geleceğim. Bir sorunuza cevap veremiyorsam ayrılacağım.

  • BAYKAL DA ERGENEKON’DA: “Deniz Feneri iddianamesinde adınız geçiyor” diyorlar. Bir insanın bir iddianamede adının geçmesi suçlanması mıdır? Baykal’ın da Ergenekon iddianamesinde adı geçiyor.




    Başbakan arkamda

    SAYIN Başbakan’a bilgi arzettik. Müsteşara bilgi verdik. Başbakan bana yönelik desteğini ifade etti. Görevimi sürdürmemi istedi. Devlet Bahçeli Bey ya da Meclis Başkanı, Deniz Baykal kabul ederlerse ben kendilerine bilgi vermeye de hazırım. Şerefli insanların şerefiyle oynamasınlar. Benim dokunulmazlığım yok. Savcılar var. Yargıya güveniyorum.




    Ahlaksız iftiralar

    KURYELİK ahlaksızca bir iftiradır. Alman Komiser “Zahid Akman’ın Deniz Feneri e.V ile ilgisi yoktur” dedi. Kılıçdaroğlu ne belge buldu? Sadece şahsi yorumlarını yaptı. Kuryeliği kim söylemiş, bir itirafcı sanık. Onun da suçlamadığı kimse yok. Bir an önce tahliye olacak diye. Mahkeme Başkanı da o itirafçıdan tatmin olmadı ve onu tahliye etmedi.

  • DOĞAN’IN OYUNLARI BUNLAR: Birçok insanın ticari faaliyetini engelliyoruz. Bir yayın tekeli oluşmasın diye bazı konularda araştırma yaptık. Yani “Benim yayın grubumun daha fazla karasal yayını olsun” diyen bir grubun beni istifaya zorlamasını anlamlı buluyorum. Niye ben onların isteklerini yerine getireyim. Zahid Akman’ın faaliyetleri ortada. Sahte bir takım belgelerle, uzaktan kağıt göstererek Zahid Akman istifa etsin... Niye etsin?




    Kira almak ticari faaliyet mi

    ARMADA’da bir gayrımenkul ortaklığım var. Binanızdan kira geliri almak ticari bir faaliyet midir? Bunu böyle yazıyorlar. Bu gayrımenkul yatırımı çocuklarımın geleceği. Almanya’da kooperatifte yöneticilik iddiasına gelince; ben Almanya’da oturma izni de aldım. Bir daire almam gerekliliği ortaya çıktı. Bu kooperatiften söz ettiler, üye oldum. Beni yönetim kuruluna aldılar. 2003’te üye oldum. 2005’e doğru da ayrıldım. Bir buçuk yıl yöneticiliğim var, doğru. Kılıçdaroğlu “Zahid Akman’ın önerisiyle insanlar üye oldular, dolandırıldılar” diyor. 2000’de üye olmuş onlar. Avukatım iddialara bakıyor. Almanya’da tüm bunları inceleyeceğim.

  • KANAL 7’CİLER ARKADAŞIM: Eskiden Kanal 7’de çalışıyordum. Temsilcilikler yaptım, bunlar arkadaşım, birlikte olduğum insanlar, inkar etmiyorum. Ama ticari faaliyetim yok. Bir tek televizyoncu Zahid Akman’ın RTÜK döneminde ayrımcılık yaptı mı diye sorsunlar.

  • Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
    KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ