2. kapatma gelebilir

2. kapatma gelebilir

Dünya basını Deniz Feneri kararının siyasi sonucu için bu tahmini yaptı
Ekonomist dergisi, iktidarın 'ak' imajının yolsuzluklarla kirlendiğini yazdı
DÜNYA patronlarının referans kaynağı olan İngiliz dergisi The Economist, Deniz Feneri davasıyla ilgili gelişmeleri, 'O kadar ak değil mi' başlığıyla yayınlanan analizde aktardı. Türkiye'de, hükümetin karıştığı yolsuzluk iddialarına ilişkin artan bir kavga yaşandığı vurgulanan analizde, 'İktidardaki parti, ismindeki (Ak) kısaltmasının, Türkçe'de (beyaz) veya (temiz) anlamına gelmesiyle övünmeyi seviyor. Ancak artık değil. Bir dizi yolsuzluk iddiaları, dürüstlik imajını kirletiyor' yorumu yapıldı.

ŞABAN DİŞLİ'NİN İSTİFASI
ECONOMIST, Alman yargısının 3 sanığı '18.6 milyon euroyu hortumlamaktan mahkum ettiğini' belirterek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu tartışmada kullandığı ifadeler için, Avrupalı bir büyükelçinin, 'Acaba oruç, sinirlerini bozmuş olabilir mi' diye sorduğunu açıkladı. AKP'nin kapanmaktan kıl payı kurtulduğunu da hatırlatan dergi, bazı yolsuzluk iddialarının sonuç vermeye başladığını ve bu çerçevede Şaban Dişli'nin AKP'deki görevinden istifa etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

DAMADA CÖMERT KREDİ
İNGİLİZ dergisi, Başbakan'ın 29 yaşındaki damadının (Berat Albayrak) üst yöneticiliğini (CEO) yaptığı Çalık Grubu'nun devlet bankalarının verdiği 'cömert krediyle Türkiye'nin ikinci büyükmedya grubunu satın aldığını' da hatırlatırken, Erdoğan ile Doğan Grubu arasındaki kavgayı, 'Gürültüye karşın anketler, Erdoğan'ın yüzde 50 civarındaki popülaritesiyle rakiplerinin açık farkla önünde gittiğini gösteriyor. Doğan Holding hisselerinin değeri ise büyük ölçüde düştü' diye değerlendirdi.

ZİMMETE GEÇİRİLEN PARA
DENİZ Feneri Davası'nın değerlendiren The Times gazetesi ise, alınan kararın Türkiye'de yeni 'siyasi çalkantılar yaratabileceğini' ve 'İktidar partisinin, bir yıldan kısa bir süre içinde ikinci defa kapatma davasıyla karşı karşıya kalabileceğini' öne sürdü. İngiliz gazetesi, 'Hukuk uzmanlarının, (AKP'nin, Almanya'daki Deniz Feneri Vakfı'nın zimmetine geçirdiği paradan aldığı kanıtlanırsa otomatik olarak kapatılabileceğini) söylüyor. AKP de, bu vakıfla bağı olduğunu reddediyor' diye yazdı.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ