Köln’de gergin gün

Köln’de gergin gün

Almanya’nın Köln kentinde, ırkçı ve aşırı sağcı gruplar “İslam Karşıtı Konferans” için buluştu. Gruplar Köln’deki cami yapımını bugün protesto edecek. Konferans ile Müslümanların toplumda sözde artan etkinliklerinin protesto edilmesi hedeflendi.

Sivil toplum örgütleri, Sosyal Demokrat Parti ve Alman Sendikalar Birliği ise aşırı sağcıların toplantısına, başka gösteriler düzenleyerek karşılık vermeye hazırlanıyor. Müslüman dernekleri de, kentte caminin yapılacağı meydanda gösteri düzenledi.

Alman güvenlik güçleri ise tedirgin. Olası çatışmaları önlemek için şehirde 3 bin polis görevlendirildi.

Pro Köln adlı aşırı sağcı örgüt tarafından başlatılan İslam düşmanlığına ve “Anti İslam Konferansı’’na karşı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nde insan zinciri oluşturuldu. İnsan zinciriyle İslam karşıtlarına “geçit yok” mesajı verildi. Gösteriye katılanlar, gökyüzüne rengarenk balonlar bıraktı. “Faşizme bir daha asla’’, “Sinagog, kilise, cami hepsine evet’’, “Türk ve Alman dosttur’’, aşırı sağcıların kullandığı renk kastedilerek, “Kahverengi dışarı’’ yazılı pankartların açıldığı gösteride Köln’de ırkçılığa yer olmadığı vurgulandı.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ