Ümre promosyonlu Kadir Gecesi

Ümre promosyonlu Kadir Gecesi

MÜSLÜMANLAR için büyük önemi olan ve “bin aydan daha hayırlı” diye tanımlanan Kadir Gecesi’ne de promosyon bulaştırıldı. Kuran-ı Kerim’in indirildiği gün olarak kabul edilen Kadir Gecesi için Din-Bir-Der (Diyanet Görevlileri Derneği) bir ziyafet düzenledi. Gecede katılımcılar arasında düzenlenecek çekilişte 10 kişi umreye gönderilecek.

“Kadir Gecesi’ni İhya ve Kur’an Ziyafeti” adlı gece 26 Eylül saat 21.00’de Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde başlayacak. Bastırılan ilanlarda, “10 kişiye umre ziyareti” çekilişi yapılacağı da duyuruldu. Buna göre şölene katılan konuklar arasında kura ile belirlenecek 10 kişi umreye gönderilecek.

Gecede, Suriye’den dünya

Kur’an okuma birincisi Mutesim Billah el Asali, İran dünya birincisi Rehim Haki, Mısır dünya birincisi Halid Hanefi, Kurra Hafız Abdulkadir Sağlam, Hamidiye Cami İmamı Bilal Gülmez ile Türkiye çocuk hafız birincisi Ahmet Demir, Kur’an okuyacaklar.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise bu konudaki fetvasında “dinen sakınca yok” dedi. Yine Dini Yayınlar Kurulu Başkanı İlahiyat Profesörü

Saim Yeprem de “Bunun mahzuru yok. Kura ile çekiliş usulü Peygamber zamanında da yapılmış bir usuldür. Kumar anlamına gelmez.

Çok sayıda insan varsa ve bir olanaktan yararlandırılmak isteniyorsa kura çekilebilir. Bu şekilde elde edilen paranın kazanma yolu harama girmiyor. Dolayısıyla umreye gidebilir. Bu hediye şeklinde olduğu için mahzuru yok.”


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ