Şemdinli davası yarın devam

 

Şemdinli davası yarın devam

Şemdinli'de 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen patlamanın tutuksuz sanıkları astsubaylar ve PKK itirafçısının yargılanmasına yarın devam edilecek.

18 Eylül 2008 / 15:40

Van Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında Askeri Savcı Yarbay Hakan İleri, tanıkların iddia ettiği gibi Astsubay Ali Kaya ile PKK itirafçısı Veysel Ateş'in olaydan sonra kendi aralarında yaptığı belirtilen telefon konuşmaları ile atılan bombanın sesinin ilçenin nerelerinde duyulabileceğinin tespiti için kapsamlı bir keşif yapılması talebinde bulunmuştu.

Talimat yazılmasına rağmen ifadeleri alınamayan 3 tanığın adreslerinin tespiti, yaşanan patlamadan sonra Batman, Hakkari ve Şırnak illerinde güvenlik güçlerince yakalanan PKK'li Sabri Adanır ve Hasan Salar'ın da aralarında bulunduğu kişilerin dinlenmesi için talimat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 19 Eylül 2008 tarihine ertelemişti.

Yarın görülecek davanın duruşmasında Askeri Savcı Yarbay Hakan İleri'nin talebini değerlendirecek mahkeme heyetinin, tanıkların ifadelerini dinlenmesi bekleniliyor.

<SCRIPT> var tmp; tmp = document.getElementById("news_content").getElementsByTagName("a"); for(i=0; i

Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ