Fenerli diken üstünde

Fenerli diken üstünde

 Bu sezon Fenerbahçe için hiç de iyi geçeceğe benzemiyor.. Zira ligde oynadığı 3 maçta 2 yenilgi, bir galibiyet alan Sarı-Lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi’ne de oldukça kötü başladı. Aslında camianın endişe içerisinde olmasının başlıca nedeni skorlardan çok, sergilenen futbol.. Bu sezon oynadığı 3 lig maçında da geçen sezonu mumla aradan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ilk karşılaşmasında da büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sarı-Lacivertli takımdaki bu durumun önemli bir nedeni sakatlıklar ve futbolcuların büyük bölümünün formsuz olması. Teknik heyet ve yönetim bu kötü gidişe dur demenin yollarını ararken, ağır cezalar da gündemde.

YARIM SAATLİK TOPLANTI

BU arada dünkü antrenmandan önce futbolcularıyla yaklaşık yarım saat süren bir toplantı yapan teknik direktör Luis Aragones, sert uyarılarda bulundu. Herkesten kendisine çeki düzen vermesini isteyen İspanyol teknik adam, “Sahada neden benim istediklerimi yapamıyorsunuz. Bundan sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım. Gençlerbirliği karşılaşmasının bizim için dönüm maçı olmasını istiyorum” diye konuştu.




Deplasman fakiri Fener

ŞAMPİYONLAR Ligi (G) Grubu’ndaki mücadelesine, deplasmanda Portekiz’in Porto takımı karşısında aldığı 3-1’lik yenilgiyle başlayan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip sahalarda etkili olamıyor. Avrupa arenasında bugüne dek çıktığı 75 dış saha maçında 13 kez kazanan Fenerbahçe, 12 beraberlik 50 de yenilgi aldı. Devler Ligi’nde de 1. turdaki grup ve gruptan sonraki mücadelelerinde rakip sahalarda etkili olamayan Sarı-Lacivertli ekip, 18 deplasman maçının sadece 2’sinde galip geldi. Şampiyonlar Ligi’nde deplasman maçlarında 3 beraberlik alan Sarı-Lacivertliler, 13 karşılaşmada da yenilmekten kurtulamadı.




Porto, Fener’i evine yolladı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Porto-Fenerbahçe maçını, “Porto, Fenerbahçe’yi evine yolladı” şeklinde yorumladı. UEFA’nın internet sitesinde yer alan haberde, sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki ilk maçında, FC Porto’ya 3-1 yenilgisiyle biten karşılaşma için “Porto, Lisandro, Lucho ve Lino’dan gelen gollerle Şampiyonlar Ligi’ne etkileyici bir başlangıç yaptı” ifadeleri yer aldı. “Maçın ilk yarım saatine kadar, Porto’nun rahat bir galibiyet çıkaracağı düşünülse de Turkcell Süper Lig’in en pahalı oyuncusu Daniel Güiza, ikinci yarının çekişmeli geçeceği konusunda izleyicide merak uyandırdı” denilen haberde, Porto’dan Lisandro’nun 12., Lucho’nun 13., Lino’nun 90., Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Güiza’nın ise 30. dakikada attığı goller anlatıldı.




Kötü çalıştırılmış etkisiz bir takım

Portekiz basını, Fenerbahçe’yi 3-1 yenen Porto’nun, zaman zaman zorlanmasına karşın güzel bir sonuç aldığı görüşünde birleşti. A Bola gazetesi, Şampiyonlar Ligi’nde 2001 yılından bu yana ilk maçta kazanamayan Porto’nun, Fenerbahçe karşısında tarihi değiştirdiğini yazdı. “Güzel bir Türk banyosu ve ejderha uykuya dalıyor” diyen Portekiz gazetesi, Porto’nun 2-1’den sonra zorlanmasına rağmen son dakikada gelen golle net bir galibiyet aldığını ve güzel bir futbol sergilediğini savundu. Record gazetesi de, son Avrupa Şampiyonası’nı İspanya ile kazanan Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Aragones’in, “Kötü çalıştırılmış, iz bırakmayan, etkisiz bir takımı olduğunu’’ yazdı.




Volkan'a 2 maç ceza

Fenerbahçe’ye bir kötü haber daha... Sarı-Lacivertli takımın kalecisi Volkan, Hacettepe maçında hakeme sportmenliğe aykırı davranışta bulunması nedeniyle toplam 2 maç ceza aldı. 2 maçtan 1 tanesi kırmızı karttan dolayı otomatikman verilen ceza olurken, buna ek olarak 1 maç daha cezayı PFDK verdi. PFDK’dan yapılan açıklamada “Volkan Demirel’in Hacettepespor-Fenerbahçe maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası ile çarptırılmasına karar verildiği” belirtildi.

FATUR AĞIR OLDU

Açıklamada verilen bu cezanın kırmızı karttan kaynaklanan 1 maça ek olarak verildiği de vurgulanarak “Cezanın infazının çift sarı kart nedeniyle oynamaması gereken ilk resmi müsabakayı takiben başlatılmasına” denildi. PFDK’nın verdiği bu cezanın ardından F.Bahçe kalesi önümüzdeki 2 maçta Volkan Babacan’a kaldı. Genç kaleci, bu haftaki Gençlerbirliği ve 5. haftadaki Sivasspor maçlarında kaleyi koruyacak.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ