Türk hakemlere İspanyolca küfür eğitimi!

Türk hakemlere İspanyolca küfür eğitimi!

Süper Lig'de İspanyolca konuşan 40 futbolcuların küfürlerine karşı atak!

 

Süper Lig'de son dönemde yaşanan bazı gelişmeler, hakemleri İngilizce'nin ardından İspanyolca öğrenmeyi de zorunlu kılmaya başladı.

Fenerbahçe'nin Hacettepespor ile oynadığı ve kaleci Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesiyle başlayan ve maçın sonunda devam eden tartışmalarda Roberto Carlos'un hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'na şiddetli bir şekilde itiraz ettiği görülmüştü. Televizyon ekranlarına da yansıyan bu görüntünün ardından, Roberto Carlos'un küfür ettiği iddia edilmişti. Son dönemde Türkiye'de forma giyen Güney Amerikalı ve İspanyol futbolcuların sayısının artması ve bu tip tartışmaların yaşanmasının ardından Süper Lig hakemleri İspanyolca küfürleri öğrenmeye başladı.

Süper Lig'de halen 32 Brezilyalı, 6 Arjantinli ve 2 İspanyol futbolcu top koşturuyor. Brezilya'nın resmi dili Portekizce olsa da İspanyolca'ya yakın olduğu için Brezilyalılar her 2 dili de kullanıyor. Arjantin'in resmi dili ise İspanyolca. Bu durumu göz önüne alan bazı Süper Lig hakemleri, internet vasıtasıyla İspanyolca küfürleri öğrenmeye başladı. Bir dönemin ünlü ismi Erman Toroğlu da, yabancı futbolcuların konuştuğu dillerdeki küfürleri öğrenmiş ve bu küfürleri eden yabancı futbolcuları cezalandırmakla ün salmıştı.

Turkcell Süper Lig hakemlerinin İspanyolca küfürleri öğrenmeye başlamalarının ardından, Türkiye'de top koşturan başta Brezilyalılar olmak üzere yabancı futbolcuların artık daha dikkatli olması gerekiyor.


Haberin kaynağı : http://www.korkmazhukuk.com
KORKMAZ HUKUK | AV.MUHİTTİN KORKMAZ